Camino natural de montfalcó

Inhoud

Camino natural de Montfalco
Camino natural de montfalcó

De naam zegt het al een beetje de wandelroute Camino natural de Montfalce – Congost de mont-rebei, is een van A naar B wandelroute. Deze wandeling bevat heel veel mooie maar ook leuke elementen zoals: trappen, bruggen, smalle paadjes langs de kliffen en prachtige uitzichten op het ravijn.
Deze wandelroute heeft wel een beetje weg van de “Wandelroute Caminito Del Ray”, maar deze is volledig gratis toegankelijk.

Oorsprong

De route loopt door het natuurgebied van Montsec, een bergketen die bekend staat om zijn indrukwekkende kliffen en ravijnen. De wandeling verbindt het dorp Montfalcó in de provincie Huesca met de Congost de Mont-rebei, een indrukwekkende kloof uitgehouwen door de rivier de Noguera Ribagorzana, die de grens vormt tussen Aragón en Catalonië.

Route informatie en Specificaties

Startpunt route: Alberg de Montfalcó
Parkeren: Alberg de Montfalcó
Parkeren coordinaten: 42.05356879130169, 0.6537184729248675
Plaatsje: Viacamp
Toilet: Ja, bij het hostel (startpunt)
Parkeerkosten: Gratis
Moeilijkheidsgraad: Moeilijk
Lengte: 8 km ( Totaal 16km)
Tijd: 4 uur

Camino Natural de Montfalco al Congost de Mont-rebel route map
Hoe kom je er

Om bij het startpunt te komen dien je wel even op te letten, er lopen namelijk vanuit andere dorpjes wegen naar dit punt die niet (goed) benaderbaar zijn. Zorg er dus voor dat je zeker weet dat je de goede weg hebt en leg je navigatiesysteem dus even weg.
De route begint bij Hostel de Montfalco. Dit hostel ligt volledig geisoleerd aan het einde van de verharde weg. Deze is ongeveer 12km lang met als laatste stuk een klein stukje onverhard, maar ook dit is prima te doen. Het beginpunt van deze lange verharde weg start in het dropje “Viacamp”. Hier kun je komen via de N-230. Direct naast “Oficina de turismo Viacamp” op adres “C. Única, 22585 Viacamp, Huesca” volg je vanuit hier de bordjes naar het hostel “Alberg de Montfalcó”.

Houten trappen
Houten trappen
Uitzicht Vanuit Puente de Monfalcó
Uitzicht Vanuit Puente de Monfalcó
Parkeren

Direct aan het begin van de De Camino Natural de Montfalcó kun je parkeren.
Er is aan het einde van de verharde lange weg van 12km een grote parkeerplaats aanwezig direct vóór het hostel “Alberg de Montfalcó”.  Er zijn hier vakken voor autos en voor bussen aanwezig.

Rode Brug Puente de Monfalcó
Puente de Monfalcó
Pad langs de kloof
Pad langs de kloof
De route

De wandelroute is een een rechte lijn van 8km. Van Camino natural de Montfalce to aan Congost de mont-rebei. En ik moet zeggen dat dit een behoorlijke wandeling is. Veel wandelaars lopen tot aan de grote rode brug om vervolgens weer terug te lopen. Zelf heb ik de hele route gelopen.

Vergis je niet in de terugweg, ik vond dit een pittige klim!

Het is dus aan jou om te bepalen hoe ver je deze route wilt lopen en wat je aan kunt. De route is goed aangegeven met bordjes. In het begin loop je via een bospad langs verschillende informatieborden over de flora en fauna van de omgeving. Daarna kom je uit bij de eerste houten trappen omhoog, en kun je genieten van het prachtige uitzicht.

Zo gaaf om tussen deze hoge rotsen te lopen.

Daarna komt er nog een 2e deel houten trappen gevolgd door de rode brug over het water.

Het laatste deel van de route (na de rode brug) vond ik toch echt wel niet om te missen. Deze gaat precies door de kloof heen waar je van bovenaf uitzicht hebt diep naar beneden op het water. De route gaat over smalle paden langs de rots af en dat levert prachtige uitzichten op. Eenmaal uit de kloof heb je het mooiste van de route wel gehad en zou je zoizo terug kunnen lopen i.p.v. de hele route uit lopen. Tenzij je naar de wc of het restaurant wilt, deze ligt daar namelijk in de buurt.

Ruimte met afvoer
Ruimte met afvoer
Electrapaal
Electrapaal
Gratis camper / kampeerplaats

Midden in de natuur: voor een rustige nacht op het grasveld / parkeerplaats van hostel “Alberg de Montfalcó”. Op de weg ernaartoe zijn ook meerdere parkeerplaats(jes) te vinden. Er staat hier nergens dat je niet zou mogen overnachten en heb verschillende kampeerders gespot
Camperplaats:
Direct naast Oficina de turismo Viacamp is ook een Camperplaats aanwezig met betaald electriciteit en water. Er is ook een afvoerpunt aanwezig met containers, deze zijn gratis.

Handig om te weten

– Neem voldoende eten en drinken mee
– Er is alleen op het begin van de route één kraantje aanwezig voor water
– Is de heenreis zwaar ? dan zal de terugreis zwaarder zijn.
– De route is ook andersom te doen met overnachting in het hostel
– Meeste delen van de route is er slecht telefonisch (internet) bereik.
– De lange weg naar het hostel toe heeft hellingen van 15%

(heb ik je kunnen helpen ? druk dan links bovenin de pagina een keer op het groen koffie knopje)

Verlaten Dorp richting het hostel
Verlaten Dorp richting het hostel
De Camino Natural de Montfalcó uitzicht
De Camino Natural de Montfalcó uitzicht
Video Route
Wie neem je mee ?

Deze wandelroute is een echte route voor op de bucketlist (als deze er niet al op stond). Gebruik de knoppen hieronder om dit artikel te delen.

Stuur dit artikel door:

Het uitzoeken en opschrijven van wandelingen en handigheidjes kost tijd en is iets wat ik graag doe.
Hiermee hoop ik  je te kunnen voorbereiden, zodat je niet alles zelf meer hoeft uit te zoeken.
Heb ik je op ideeën gebracht of goed kunnen helpen ? Druk dan eens links op het groene kopje koffie!

Laat een reactie achter