Klaar voor vertrek

Inhoud

Klaar voor vertrek met de fiets
De laatste loodjes

Klaar voor vertrek… De laatste maanden ben ik bezig geweest met het afronden van mijn scriptie en het voorbereiden van mijn reis. Nu het bijna zover is, merk ik dat ik ook onrustig begin te worden.

Het is niet niks om alles achter je te laten.

Al het bekende en vertrouwde is er dadelijk niet meer, ik ben volledig op mezelf aangerekend. Dit voelt heel goed en ik ben ook trots dat ik dit aandurf.  Dit betekent voor mij namelijk dat ik het vertrouwen in mezelf heb gevonden. Die onrust mag er zijn en is ook heel normaal.

Een nieuw hoofdstuk

Over ruim 3 weken heb ik geen woning, geen auto, geen baan en geen andere verantwoordelijkheden meer.

Slechts een fiets met een aantal tassen.

De zorg die ik dan heb is waar ik mijn tent ga opzetten en of ik voldoende eten/water heb. Dat is nogal een verschil! Wat dit mij gaat brengen weet ik nog niet, maar ik kan niet wachten om dit te gaan ontdekken. Het leven in Nederland is voor mij te druk en ik ben dankbaar en blij dat ik de mogelijkheid heb om te ontdekken wat er dan wel bij mij past.

Fietsuitrusting
Herstelreis

Het heeft lang geduurd voordat ik de stap kon zetten om te herstellen van mijn verslavingen en trauma’s. Mijn gedragspatronen hielden dit jaren in stand. Het was moeilijk om te bedenken wat herstel voor voordelen zou brengen, de focus lag vooral op wat ik ervoor moest laten. Hoe langer ik in herstel ben, hoe meer voordelen het mij brengt. Er is meer stabiliteit, meer rust, meer zelfvertrouwen en afspraken die ik met mezelf maak kan ik ook nakomen. Dit zijn slechts voorbeelden. Ik heb weer zin in het leven, en één ding is zeker:

Ik wil nooit meer terug naar hoe het was!

Deze stappen had ik nooit kunnen zetten als ik het roer niet had omgegooid.
Na 1,5 jaar voorbereiding kan ik eindelijk zeggen: Ik ben klaar voor vertrek!

Stuur dit artikel door:


Heb ik je op ideeën gebracht of goed kunnen helpen ? Druk dan eens op het groene kopje koffie!

2 gedachten over “Klaar voor vertrek”

  1. Salsa Sander

    Mooi Anouk! Un viaje de su vida! De beste school van de wereld…..gewoon gaan met die🍌……uhh fiets….backpack, camper…zonder uitgestippeld plan!

    🫶🏻🫂

Laat een reactie achter