La Piqueta Via Ferrata

Inhoud

Via Ferrata La Piqueta
La Piqueta Via Ferrata

Een vermakelijke korte klimroute in Espadilla die je vrijwel direct na het parkeren kan beginnen. Hier staat ook direct het informatiebord “La Piqueta Via Ferrata”. Zeker geschikt voor als je in de buurt bent en geen tijd hebt om een hele lange route te doen.
De route gaat in principe als maar omhoog en is niet overhellend. Het is soms wat lastig omdat de treden soms wat ver uit elkaar staan en je op sommige punten echt moet gaan improviseren over hoe je de volgende stap moet zetten, met als laatste stuk een klein stukje via de rotsen. Dit voelt soms wat enger dan een K2 als je niet zo van de hoogtes bent.

Route Informatie en specificaties

Startpunt: 40.02518128099939, -0.3575967811252789
Informatiebord: Bij de parkeerplaats
40.02537851131518, -0.3574419703470114
Parkeren: Via ferrata La Piqueta Espadilla
Parkeerkosten: Gratis
Moeilijkheidsgraad: K2
Duur route: 45 minuten
Wandelen naar route: 5 minuten
Eetgelegenheid: Nee
Toilet: Nee
Uitrusting: Via Ferrata set, Helm

Espadilla Via Ferrata La Piqueta infoboard
Parkeren

Via de grote weg CV-20 kom je aan in “Espadilla” waar je vervolgens het dorpje in kunt rijden via de weg “c. montico la torre “. Daarna kom je vrijwel direct uit op een T-splitsing waar je kunt parkeren aan de zijkant van de weg. Parkeerstrepen staan hier op de grond.
Het informatiebord staat een klein stukje verder omhoog.

Startpunt

Het startpunt heb ik hierboven aangegeven met coordinaten. Neem de rotsen op de afbeelding van hierboven of het informatiebord in je op. Bij de 2 bergen waarvan één daarvan is geel, daar moet je zijn.
Je kunt via het informatiebord het stenen ravijn in. Volg deze naar achteren tot aan het begin van het startpunt. Je kunt je klimset wel alvast aan doen want het is niet ver lopen.

Via Ferrata La Piqueta climbing wall
Handig om te weten

Niveau

De route word aangeduid met een K2. Waarvan ik zou verwachten dat het een rechte klim omhoog zou zijn. Dit is niet het geval. Je gaat omhoog en een paar keer van links naar rechts waar je wat punten krijgt waar het soms zoeken is naar waar je je handen en voeten gaat neerzetten.

Omdat dit een makkelijke route is zou ik toch adviseren om beginnende klimmers een andere type route te adviseren.

Eentje met meer wandel en uitzicht mogelijkheid dan direct eentje met wat techniek

Camperplaats

De CV-20 loopt door Espadille heen en er zijn twee mogelijkheden om de camper te parkeren, waarvan één ook mogelijk om een beetje achteraf een tentje op te zetten.
Onda heeft een camperplaats aan de rand van de stadje (Onda, 30 calle Fanzara) puur en alleen een camperplaats, verder is er een zeer nette camperplaats aan de rand van het bos in het plaatsje “Cirat”. Deze ligt ook aan dezelfde weg CV-20 en is te vinden aan het einde van de straat “C. Rosaire, 79, 12231 Cirat, Castellón”.

Route Video
Stuur dit artikel door:
Dit heb je nodig, Klimset
Liever gebruik maken van je eigen vertrouwde klimset ? Dat snap ik! ViaFerrata / Klettersteigen is net wat anders dan in een klimhal! Ik heb voor jullie de naar mijn mening meest handige ViaFerrata set voor je op een rijtje gezet om je een aantal irritaties in het gebruik van andere sets te kunnen besparen!
  1. Via Ferrata Set (Decathlon) –> Soepel te bedienen en ligt makkelijk in de hand
  2. Klimgordel (Decathlon) –> Licht en makkelijk opvouwbaar voor in de tas
  3. Klettersteig Helm (Decathlon) –> Ventilerend i.v.m. transpireren
  4. Klettersteig Handschoenen (Decathlon) –> Open vingertoppen, makkelijk open kunnen doen van een rits
  5. Zip-line Katrol wanneer aanwezig op een route (Decathlon) –> Dubbel katrol
  6. Uitrust touwtje + Veilige schroefkarabiner (Decathlon) –> Voor uitrusten in een vast touwtje

Laat een reactie achter