Qlima draagbare geiser

Inhoud

Buscamper Buiten Douche
Qlima Draagbare Geiser

Voodat ik begin over de aansluit-informatie van deze fantastische Geiser die ik in gebruik heb raad ik je aan de video onderaan de pagina te bekijken.

Een video zegt meer dan 1000 woorden!

Hieronder beschrijf ik waarom mijn keuze is gevallen op de Qlima Draagbare Geiser.
Qlima Draagbare Geiser

Qlima Draagbare Geiser

Ook nodig / handig bij de Geiser
Waarom deze keuze ?

Tijdens mijn zoektocht naar een mogelijkheid voor een “warme douche in de natuur”  ben ik verschillende opties tegengekomen. Deze heb ik onderzocht en vanuit daar is mijn keuze voor deze specifieke buscamper gevallen op een draagbare Geiser op Gas.

Badkamer

Een van de opties die je hebt is een badkamer maken binnen in de bus. Dit kan een fijne optie zijn als je lekker rustig naar de wc wilt kunnen gaan en douchen. De  reden waarom ik hier niet voor gekozen heb is simpelweg omdat ik deze ruimte in mijn bus wil behouden. Ik zou minimaal een lengte 3 bus adviseren bij het bouwen van een binnen douche in een buscamper. Daarbij moet je je ook afvragen of je wel vocht in de bus wilt hebben met een douche. Voormij kwam ik uit op een buitendouche.

Gas, elektrisch of…

Zeker heel belangrijk om over na te denken is  de “warmtebron”. Mag deze op zon, gas of elektrischiteit verwarmen ? Voor mij was dat antwoord simpel. Ik wil zoveel mogelijk off-grid gaan kamperen uitgerust met één zonnenpaneel en een lichte accu. De keuze om zoveel mogelijk elektra te besparen was voor mij dus simpel. Daarbij had ik al een keuze gemaakt voor het koken op gas en is een gasfles dus al aanwezig.

Water drukpomp

Om deze geiser te kunnen gebruiken is waterdruk nodig. Het is een Qlima draagbare geiser die buiten bij een kraan te gebruiken is. Bij gebruik in een bucamper zoals ik, dient wel een drukpomp water systeem aanwezig te zijn! Daar ik deze al in gebruik had voor de kraan was het nog voor de hand liggender om voor deze geiser te kiezen.

Qlima Geiser Aansluitingen

 

Aansluiten Qlima draagbare Geiser

Op de afbeelding kun je zien hoe de geiser aangesloten dient te worden.
De aansluitingen van links naar rechts zijn als volgt:
1. Gas in
2. Douchekop (Water uit)
3. Water in

Helemaal links zit een grijs plastic bakje waar twee meegeleverde batterijen in moeten.

 

Mijn Ervaringen

Hieronder mijn persoonlijke ervaring met dit product verdeeld in verschillende onderwerpen. Dit product inmiddels in gebruik genomen op reis en werkt fantastisch.

Een warme douche midden in de natuur, wat een luxe!
Ophangen

De Geiser weegt ongeveer 5kg wat volgens mij best licht is voor een geiser. Omdat ik persoonlijk vind dat apparaten die werken op gas goed vast dienen te zitten heb ik deze op een stevige achtergrond van mijn buscamper deur vast gemonteerd. De geiser word aan de boven kant erg heet. Let erop dat er genoeg ruimte boven de geiser is en dek de geiser tijdens gebruik zeker niet af!
Er zijn genoeg bevestigingspunten aanwezig op Geiser zelf en er is zelfs een handgreep aanwezig mocht je deze geiser lekker buiten op willen hangen. Erg makkelijk dus.

 

Aansluiten

Zoals ook in dit blog aangegeven spreekt het aansluiten van de geiser voor zich. Zorgt ervoor dat alles veilig vast zit.

Gaslekkages kun je controleren doormiddel van water met zeep op de aansluitingen te doen.

Gebruik voor de gas en waterslangen altijd klemmetjes. Ook dit goed om te toen zolang alle benodigde bronnen binnen handbereik zijn.

Gebruik

Tijdens mijn eerste test van de geiser was ik verbaast over hoe makkelijk de geiser werkt. Nadat alles is aangesloten en de douchekop is dichtgedraaid kan het gas worden opengedraaid. Er gebeurd dan nog helemaal niks.

En dat geeft ook gelijk een veilig gevoel.

Na het controleren van het gas heb ik de douchekop opengedraaid en de geiser doet de rest.
De vlam word ontstoken en het water wordt warm! Door middel van de knoppen kan de gewenste warmte worden ingesteld.
Tot nu toe zeer te spreken.

Buitendouche Buscamper
Douche tent
Qlima Draagbare Geiser Video
Stuur dit artikel door:

Het uitzoeken en opschrijven van handigheidjes kost tijd en is iets wat ik graag doe.
Hiermee hoop ik  je te kunnen voorbereiden, zodat je niet alles zelf meer hoeft uit te zoeken.
Heb ik je op ideeën gebracht of goed kunnen helpen ? Druk dan eens op het groene kopje koffie!

Laat een reactie achter