Alles loslaten; een rigoureuze keuze

Inhoud

Viaferrata klettersteig in Boppart
Lieve mensen

 

Hier issie dan. Mijn eerste persoonlijke blogbericht over mijzelf en de keuzes die ik heb gemaakt.

Want ik ga Alles loslaten.

Maar allereerst wat ontzettend gaaf om te zien dat dit blog al door vele bezoekers is bezocht en bedankt voor de fijne reacties die ik al van jullie heb mogen ontvangen zowel op tiktok: Ronijscoman als andere kanalen. Doet me goed te lezen dat er veel gebruik gemaakt word van de wandel en klimroutes die ik voor jullie heb uitgeschreven.
Op dit moment ben ik op het punt aangekomen om rigoureuze keuzes te maken om mijn leven anders te gaan indelen en mijn dromen achterna te gaan.

Ontslag genomen op mijn werk

Aangezien ik een erg impulsief persoon kan zijn is dit toch geen impulsieve beslissing. Ik ben nu ongeveer 8 maanden mijn bus aan het ombouwen naar Camperbus om er vervolgens in te gaan wonen en de reis van mijn leven te kunnen maken. Nu de in gedachte genomen datum “1 maart 2024” dichterbij aan het komen is, en ik verschillende gesprekken gevoerd heb met mijn huidige werkgever heb ik vandaag de “Knop ingedrukt”. Bij het indrukken van deze knop gebeurde er iets.

Er ging van alles door mijn hoofd. Onzekerheid, verdriet, opluchting en geluk. 

Het duurde eventjes voordat ik de ontslag knop indrukte omdat de twijfels toe sloegen. Op dit moment zit ik al 7 jaar op mijn plek bij dezelfde werkgever met hele fijne lieve collega’s. Ik vind mijn baan in de ICT nog steeds leuk en de werkzaamheden die ik hier mag doen ook, vandaar natuurlijk dat de twijfels toe sloegen. Hier ga ik niet weg omdat ik het hier niet meer naar mijn zin heb. Ik ga hier weg omdat ik nu eindelijk in de positie sta de reis van mijn leven te gaan maken om mijzelf en de vrijheid verder te kunnen gaan ontdekken.
Ik realiseerde me op het moment dat de twijfels insloegen ook dat dit het moment is dat ik het gewoon moet doen. En dat heb ik gedaan!

Burgenklettersteig kruis eindpunt
Alles loslaten opruimen appartement
Appartement leegruimen

Het is mijn bedoeling om straks niet alles in een keer te hoeven doen, dus ben ik al begonnen met het opruimen van mijn appartement. Op dit moment ben ik aan het ontspullen van spullen die ik niet meer nodig heb. Tijdens het opruimen kom ik spullen tegen waar ik de afgelopen jaren niet naar om heb gekeken maar wel bewaard heb omdat hier een “emotionele waarde” aan zit. Ik heb besloten hier afstand van te doen omdat dit onnodig ruimte in beslag neemt en de herinnering in mijn hoofd zit. het simpelweg “Weggooien” van spullen is dus niet altijd een snelle en makkelijke opgave.

Anders leven

Mijn droom is dan ook om uit te gaan zoeken of ik de luxe die we hier in dit landje hebben om kan zetten in een andere vorm van luxe waardoor ik minder inkomen nodig heb en dus meer kan genieten van het leven die ik heb.

Je krijg maar 1 keer de kans om alles uit het leven te halen wat je eruit wilt halen.

Hoe leuk ik mijn baan ook vind,  een leven om dag in dag uit van en naar het werk te “racen” om mijn huur te kunnen betalen is niet zoals ik het voor ogen heb. Dit gaan we proberen anders te doen!
Die woning met tuintje die ik lang gezocht heb, maar niet gevonden kreeg omdat ze er simpelweg niet zijn ga ik hier geen jaren meer op wachten.
De woning vervang ik met mijn Camperbus
De achtertuin (die ik nu niet heb) vervang ik met een achtertuin zo groot als heel de wereld
Vijf dagen werk vervang ik met vijf dagen weekend
En de twee dagen weekend wil ik op termijn vervangen met twee dagen werk om rond te kunnen komen.

Of en hoe is de vraag waar ik straks hopelijk antwoord op heb. En dat ga ik met jullie delen.
Vanaf nu ga ik alles loslaten.

We gaan het onbekende tegemoet op weg naar vrijheid!

Ronijscoman

Stuur dit artikel door:

Het uitzoeken en opschrijven van handigheidjes kost tijd en is iets wat ik graag doe.
Hiermee hoop ik  je te kunnen voorbereiden, zodat je niet alles zelf meer hoeft uit te zoeken.
Heb ik je op ideeën gebracht of goed kunnen helpen ? Druk dan eens op het groene kopje koffie!

Laat een reactie achter